Először is felvágtam az újhagymát jó apróra, annyit hogy bő kétkanálnyi legyen belőle. Julia mogyoróhagymát ír hozzá vagy (felteszem, ha nincs) újhagymát. Hát, balszerencsémre nem volt mogyoróhagyma. Szóval, felapróztam a hagymát, és egy evőkanálnyit szórtam a serpenyő aljára (majd elfelejtettem, ebben a receptben Julia egy olyan jénaihoz hasonló edényt ír, ami bírja a nyílt lángot, és a sütőt is) aztán megsóztam, megborsoztam a halfiléket, és beleraktam a serpenyőbe a hagymára. Csak annyit tettem bele, hogy kényelmesen egymás mellett elférjenek.
A maradék aprózott hagymát rászórtam a filékre, és megpöttyöztem apró darabokra vágott vajjal (nem margarinnal! Nagyjából 20g vaj). Fogtam a mérőtálam, és kimértem 1.5 cups (megközelítőleg 0,35L a google szerint) víz, ill. száraz fehér bor együttesét. Ezzel aztán meglocsoltam a filéket, annyira hogy éppen elfedje. Majd ráraktam lassú lángra, amíg a folyadék gyöngyözni kezdett.
Amint elkezdett gyöngyözni, fogtam és áttöltöttem egy tepsibe, az előmelegített 175-os sütőbe helyeztem, zsírpapírral a tetején, úgy 8percre. Julia külön felhívja a figyelmet, hogy nem szabad túlsütni a halat! Akkor lesz jó, ha egy villával könnyedén vághatóvá válik. Végezetül a lét leöntöttem a halról.
Mellé pároltam zöldséget kis vajon, sóval, petrezselyemmel.
Megjegyzés: Most eszem életemben először halat így elkészítve. Egész érdekes, de finom volt, már amennyire megtudom határozni úgy mint hozzá nem értő.